Mulligang: Jazzový koncert

Datum:
06.03.2024 18:00
Cena:
390 Kč

Mulligang: Jazzový koncert

Prodej vstupenek online zde
Radek Zapadlo - tenorový saxofon, Radim Hanousek - tenorový saxofon, Lubor Pokluda - barytonový saxofon, aranžmá, Vladan Ronner - klavír, Vincenc Kummer - kontrabas, Martin Kleibl - bicí nástroje

V sextetu tří saxofonů s rytmikou vzdávají renomovaní brněnští hudebníci hold cool jazzu, stylu, který určoval vývoj jazzové hudby zejména v 50. letech 20. století, a legendě cool jazzové éry – baryton-saxofonistovi Gerrymu Mulliganovi.

V projektu Mulligang zúročil aranžér a barytonsaxofonista Lubor Pokluda mnohaleté zkušenosti vyhledávaného orchestrálního a bigbandového hráče a repertoár postavil na slavných cooljazzových skladbách. Základem aranžmá je hluboce propracovaný souzvuk jednotlivých nástrojů. Autorem většiny skladeb je geniální Gerry Mulligan. Lídrem saxofonové sekce je jeden z největších znalců bebopového jazyka na domácím jazzovém poli Radek Zapadlo, sekunduje mu další vášnivý vyznavač bebopu Radim Hanousek. Spolu s brněnskými jazzovými hvězdami – pianistou Vladanem Ronnerem, kontrabasistou Vincencem Kummerem a bubeníkem Martinem Kleiblem – vytvářejí dobře šlapající jazzový stroj.